onsdag 20 september 2017

Jaha... det var det...

Idag har jag varit hos läkaren! Sjukskriven igen! Jag kan ärligt erkänna att det slår undan fötterna på mig och jag känner att jag har misslyckats! Men ännu är jag inte så nedslagen som jag var tidigare det här året! Och jag tänker ta mej f*n inte hamna där heller. 

I Onsdags förra veckan fick jag gå hem från jobbet för att smärtorna blev för svåra! Läkaren jag har nu pratade om att jag borde fundera på att byta yrkesbana. Jag har redan börjat titta på utbildningar. Livet ska säkert bli stabilt på något sätt. Även fast jag blir ledsen när det inte fungerar att jobba som undersköterska känner jag samtidigt att jag inte ska känna att jag har gett upp utan kamp! Jag har verkligen försökt återgå till mitt jobb och arbetsplats! Men det visar sig tydligt att det inte fungerar för min kropp. 

Nu när jag är sjukskriven är jag oerhört tacksam att jag har intressen att sysselsätta mig med så att jag inte hamnar i en psykisk mörk spiral. Ett stort intresse jag har är ju sköldpaddor och ödlor. På Söndag ska jag hämta en ny sköldpadda i Helsingborgstrakten. Det är en Reeves. En hane som är 8 år gammal. Han ska få bo ihop med Berit som också är en Reeves. Den nya sköldpaddan heter Sten men på Söndag byter han namn till Bosse. Både Berit och Bosse har levt tillsammans med andra sköldpaddor. De har båda dock varit separerade från grupplivet ett tag så det finns inga garantier för att de kommer att trivas ihop. Men jag ska göra ett försök. I värsta fall får jag ju skaffa ett akvarium till! Men åh vad roligt det hade varit om de trivs ihop! Håll tummarna! Tyvärr har jag ännu ingen ödla. Men jag skulle jättegärna vilja ha! På min "djurönskelista" står:
2 landsköldpaddor (2 till att börja med, det finns sååå många fina arter)
2 Ögonfransgeckos
2 Leopardgeckos
1 Pärlödla Timon Lepidu
1 Kameleont
På min önskelista står även ett välinrett reptilrum där jag kan dona/greja och samla energi och kraft. Det är som mumma för själen att fixa med mina sköldpaddor. Och den som säger att sköldpaddor är tråkiga, de går ju inte att gosa med etc. har då sannerligen aldrig träffat mina sköldpaddor. De har verkligen sköna personligheter som får mig att skratta. Och Berit är jättesocial. Det är nog lite typiskt Reeves-sköldpaddor. Den jag ska hämta på Söndag är tydligen också lika social och har typ samma beteende som Berit. Min sköldpadda, Bodil, är en riktig diva, en nippertippa utan dess like. Hon vet precis hur söt hon är och visar det tydligt! Ja, sköldpaddor är trevliga och roliga djur. 
Dagens selfie:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar