lördag 15 juli 2017

Eventuellt är Berit en Bosse

Sköldpaddan Bodil fick för några dagar sedan en kompis. Vi hämtade den nya sköldpaddan och döpte den till Berit. Två stycken från ett forum har nu sagt att de tror att Berit inte är hona. Ja, då är det ju en hane och kan sjäkvklart inte heta Beit. Bosse blir då namnet. Men jag är inte riktigt säker än på om det verkligen är en hane. Försöker kolla med fler kunniga. Det akvariet vi hade blev för litet för dem båda så nu har jag bytt till ett ännu stärre. 
Igår var vi på familje utflykt. Vi åkte till forsakar, fikade på CaféAnnorlunda. Gick en runda på Stenshuvud. Gick upp till Ale Stenar och sen satt vi en stund i Kåseberga Hamn och chillade. Avslutade dagen med middag på kinarestaurang i Ystad. 


Idag har jag pysslat lite med sköldpaddorna. Mitt intresse för sköldpaddor och ödlor är väldigt stort. Skulle vilja ha fler sköldpaddor och några ödlor också. I ödleväg står leopardgeckos och kameleont högt på önskelistan. I sköldpaddsväg står en äkta landsköldpadda högst upp. Jag skulle gärna vilja ha en kull sköldpaddsungar också! Folk frågar vad man ska med sköldpaddor till. Det är ju inte direkt så att man tar upp och gosar med dem. Men alltså, har man intresset för dessa djur är det svårt att förklara för en som inte har det. Nej gosar gör man kanske inte. Men båda mina sköldpaddor går att klia i nacken. De är intressanta att titta på. Och de är båda sociala och vill gärna vara där man är. Likadant är det med ödlor! Och både sköldpaddor och ödlor är galet söta! Jag har fått höra att jag är nördig när jag skriver om s-paddorna på facebook. Men, det är ju egentligen ingen skillnad mot när man skriver om sina pälsdjur. Varför är det mer nördigt när jag skriver om mina sköldpaddor än när jag skriver om mina hundar/katter? Förstår faktiskt inte det! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar