torsdag 27 april 2017

Memento vivere. Memento te mortalem esse.

Memento vivere. Memento te mortalem esse. Det här är latin och betyder: Kom ihåg att leva. Minns att du är dödlig. 

De här vackra och tänkvärda orden sitter för evigt kring min handled. När jag ligger på dödsbädden vill jag känna att jag verkligen har LEVT mitt liv. Att LEVA livet innebär för mig inte att kanta det med problem och bråk och en massa annat tråkigt. För mig innebär det att leva ett roligt, inspirerande, harmoniskt liv. Och det livet skapar jag tillsammans med nära och kära familjemedlemmar och vänner! Att omge sig med människor som, liksom jag och min familj, vill leva så här skapar ju naturligtvis de bästa förutsättningarna för att livet ska bli så bra som möjligt. En del av de som inte "passar in" i vårt liv har renast bort sig själv. Det är deras val. För att ingå i vårt liv är det naturligtvis inte ett KRAV att man rakt av ska vilja leva som oss utan det handlar mer om grundläggande faktorer, t.ex. lögner, intriger, skitsnack. Personer som lever efter dessa faktorer vill vi inte ha! Det är också dessa människor som naturligt själv tar avstånd. De som inte sorterar bort sig själv rensar vi ut! Det är skönt att kunna ha detta valet! 

Det fanns en tid då jag tyckte det var tråkigt att några av de som egentligen borde vara en självklar del av ens liv sorterade bort sig själv. Men efterhand har jag insett och känt att det är det bästa för oss alla. Att slippa deras närvaro i olika sammanhang gör att jag och min familj mår så mycket bättre. Och troligtvis mår de också bra av sitt val. Alla nöjda och glada! Precis så som livet ska vara. 

Vi alla har valmöjligheter. Jag tycker att man ska tillvara på dessa. Det är en del av att verkligen LEVA livet. Ingen är odödlig och får hur många chanser som helst! Det gäller att forma livet till det som är bra för en själv och ens familj. 

Dagens selfie:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar