torsdag 9 februari 2017

Vart tog humaniteten och empatin för andra vägen?

Idag har mina tankar kretsat kring den frågan. Vart tog humaniteten och empatin för andra vägen?

Har någon ett bra svar? Varför är det så "farligt" att behandla varandra på ett humant sätt? Vi är ju alla människor oavsett om vi är handikappade eller inte! Varför är det så självklart att stänga en viss kategori av människor ute? Jag förstår inte det! Förklara gärna för mig! Hur har människan kunnat utvecklas i denna negativa riktning? Det är för mig fullständigt obegripligt. Kanske är det mig det är fel på då? Det är kanske fel av mig att jag vill att våra handikappade ska ha samma rättigheter som alla andra? Det är kanske fel av mig att jag vill att vi ska behandla våra handikappade med samma humana och empatiska livssyn som vi har på de som inte är handikappade? Fast näää det känns faktiskt inte så! Jag tänker fortsätta behandla våra handikappade på ett humant och empatiskt sätt. Vi har så oerhört mycket att lära oss av våra handikappade medmänniskor. 

Idag har jag ställt frågor till BUP som jag väntar svar på. Jag har berättat för dem hur våra politiker har agerat och vill höra vad BUP tycker om detta ur ett psykologiskt synsätt. Ska bli intressant att se vad de svarar! 

Jag har även funderat på vart vi skulle bosätta oss om vi skulle flytta här ifrån. Jag är INTE intresserad av att bo i en kommun där man så här tydligt visar att handikappade inte är välkomna! Så, nu undrar jag: Var bor Ni som läser och hur upplever Ni att handikappade och barn öht behandlas där? Vad är bra/dåligt med just Er bostadsort/kommun. Det går bra att skriva i kommentarsfältet eller via mail: quidvis@hotmail.com.

Dagens selfie:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar