måndag 13 februari 2017

Skurup: Kommunen som säger si men gör så...

Nu vet jag faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta! På riktigt! 

Fick Lokalbladet i brevlådan idag. Läste det inte men blev nu under kvällen uppmärksammad på vilken fin bild kommunen målar upp av sig själv! Det står bl.a. annat:

"Skurup satsar stort på välfärden". Ja det gäller då rakt inte om man har handikappade barn. För deras välfärd struntar man helt i! 

Det står: "Som en del av den dynamiska Öresundsregionen ska Skurup vara ett självklart val för boende och företagande. Vi bygger ett Skurup med förutsättningat att erbjuda god livskvalitet till våra medborgare..." Ja det stämmer helt säkert så länge du inte har handikappade barn! För dessa och deras familjers goda livskvalitet struntar man helt i! 

Man säger även att pga skattehöjningen "får våra invånare bättre livskvalitet och Skurup blir mer attraktivt som kommun att bo och verka i". Hm...attraktivt att bo i? Nja inte helt sant faktiskt. För vi som har handikappade barn får det per automatik oerhört mycket svårare nu när man stänger särskoleverksamheten! Så för oss med handikappade barn är det ju inte speciellt attraktivt. Nä, det blir bara mer och mer tydligt att man vill få bort oss här ifrån! 

Man skriver även: "I skolan och förskolan ska barn och unga ges en god start utifrån barnets unika förutsättningar". Återigen undrar jag: varför räknas inte våra handikappade barn in? För våra barn ges inte den goda starten eftersom man inte vill ha oss här. 

Nä fy fan rent ut sagt! Den här kommunen säger ett och gör ett annat! Den här kommunen är INTE handikappvänlig och det vill den tydligen inte vara heller! Den här kommunen fryser ut/diskriminerar och agerar oerhört ohumant. Det finns ingen empati för fem öre! 

Jag är inte bara sårad, ledsen, förtvivlad...nä jag är riktigt jävla arg! 

Tänk...den här kommunen är jag själv född och uppvuxen i. Den här kommunen har jag värnat om och varit stolt över. Men det är jag inte längre! Men för våra kommunpolitiker spelar det tydligen ingen roll...jag är ju mamma till ett handikappat barn! Så min familj vill man ju ändå inte ha kvar här! 

When in Europe, please MISS Skurup! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar