fredag 13 januari 2017

Tragisk KOMMUNPOLITIK

Ja, våra kommunpolitiker är verkligen tragiska. De fattar beslut som de inte har kompetens för och tycker sedan att det är bra beslut. Att man jobbar så är lika illa som att jag som undersköterska skulle hoppa in och jobba som kirurg på sjukhuset!

Men, det händer saker. Ni som har läst bloggen sedan ett tag tillbaka har säkert läst att man har beslutat att stänga ner särskoleverksamheten här i kommunen. Våra inkompetenta (mitt tycke) kommunpolitiker tyckte då att de hade tagit världens bästa beslut. Det tycker de säkert fortfarande. De sa då att vi föräldrar skulle ta in informationen och "landa" så skulle vi inse att det här är ett bra beslut. Det har nu gått en tid... jag tycker fortfarande inte att det är ett bra beslut. Tvärtom! Det blir bara sämre och sämre i mina ögon! Igår hade jag en mailkonversation med kommunens skolchef. Till en början var konversationen enbart mellan henne och mig. Men, jag ställde följdfråga, antagligen av känslig karaktär för helt plötsligt var dialogen vidarebefordrad till den kommunpolitiker som anses vara den som är mest drivande i frågan. Varför? Från min sida, vilket framgick ganska tydligt, handlade det här mer om skolchefens åsikter och inte de åsikter som hela den "tragiska skaran"  (min personliga åsikt) tillsammans har suttit och knåpat ihop! Vågade skolchefen helt enkelt inte ventilera sina egna åsikter utan kände sig tvungen att deklarera för kommunpolitikern att h*n minsann har svarat helt enligt ök!? Det blir väldigt tydligt för mig med den information jag har fått vem som vill vad i den här frågan! Det blir allt tydligare och tydligare vad för typ av kommun man vill skapa och den passar helt enkelt inte mig. Från att ha varit en kommun där man vill ha alla sorters människor går man nu till att skapa en kommun där vissa kategorier succesivt ska "sorteras bort"! Är inte det tragiskt? Jo, det är det! Handikappade och sjuka jobbar man hårt för att få bort här ifrån! Människor som behöver stöd och hjälp vill man inte ha här! En sådan kommun vill man inte vara...som ser människan...som vill hjälpa... som visar empati och humanitet! Tragiskt!

MEN, det finns möjligheter för den här kommunen att visa att jag har fel! Och jag hoppas innerligt att man tar sitt förnuft tillfånga och faktiskt ändrar riktning. Att man lyssnar på sina medborgare och tar till sig åsikter och tar till sig av den kunskap som finns bland medborgarna. Att man kliver ner från sina höga hästar och medger att man har för lite kompetens kring en del saker. Det hoppas jag ska ske! Annars vet jag faktiskt inte hur det ska gå för den här kommunen framöver och vilket rykte den kommer att ha i vårt land!

Men, nog om det...fortsättning följer så småningom!

Morgonen är verkligen inte min favorit-tid på dygnet. Jag är allt annat än pigg. Zombie är mer nära verkligheten. Jag gör inte många knop på morgonen. Drar på mig ett par joggingbrallor och en tröja, håret är fettigt och spretigt efter nattens svettningar, drar i mig en mugg kaffe och kör sedan och lämnar sonen i skolan. Personalen har väl vant sig nu vid att se en sjabbig Zombie masa sig genom skolgården... och barnen också så klart. Så numera är väl ingen förvånad över hur jag ser ut. Hahahaha...! Bild på en trött Zombie ser ni som dagens selfie.

Idag är det 13 januari och tjugondedag Knut...då dansar julen ut. Så, det är mitt projekt för dagen...städa ut julen! Åh vad trist det kommer att bli utan allt ljus nu. Men, det får ordnas på annat sätt!

Dagens selfie:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar