torsdag 12 januari 2017

NYHETER

Verkligen bra nyheter måste jag säga! Men att bara prata om det hjälper inte... det måste ageras också för att få det att fungera!

Politikerna ser mycket allvarligt på nätpedofilin (pedofili öht) och har pratat om att det måste till lagändringar för att få bukt med problemet. Bra, att det diskuteras. Det ska bli intressant att följa hur man ska jobba mot en lösning! Att fler poliser behövs har tydligen också diskuterats och ja, det är ju inte fel. Men, de måste användas på rätt sätt och på rätt ställe! Men, det var i alla fall bra nyheter att de ser allvaret och vill nå en förändring. Det har de säkert velat länge men det är lättare att ta tag i ett problem som basuneras ut i pressen och på andra sociala medier än att ta tag i de problem som tystas ner!

Igår blev det stormigt i den här delen av landet! Det hade utfärdats klass 1 och 2 varningar. Det började blåsa upp rejält och en hel del snö kom. Det blev ganska snabbt kaos med bilar, lastbilar och bussar som kanade av vägbanorna. Tågen slutade gå p.g.a. strömavbrott. Vår dotter fick på morgonen, trots varningar, för sig att hon skulle till skolan. (Hon är väldigt plikttrogen! Kolla förresten gärna in hennes blogg: http://nouw.com/alanyaa/ )Jag hade heller ingen tanke på att stoppa henne. Tänkte helt enkelt inte på att det skulle bli storm. Hon kom till skolan...men inte hem! Det slutade med att tågen slutade gå och vi fick köra till stan och hämta henne. Det var ingen trevlig bilresa måste jag säga! Det gick att köra men det gick väldigt sakta. Visst, det är bättre att komma fram säkert än fort!
Det är ju så vackert när snön faller! Det är så vackert när snön lägger sig på trädens kala grenar. Det är så vackert när snön lägger sig som ett vitt blankt täcke över åkrar och fält. Ja, det är vackert! Och det var så kul att komma till skolan och hämta sonen och jag såg barnen leka i snön på skolgården. Ja, det är kul för barnen! Men, det ligger ju aldrig kvar så att barnen får glädjas någon längre stund. Ganska snabbt började snön smälta bort och idag ligger det bara lite här och där och är 2 plusgrader! Så, eftersom det är så här blaskigt tycker jag att vi lika gärna kan hoppa över vintern och gå direkt till vår och sommar! Jag älskar vår/sommar (om det inte regnar och blåser vilket det oftast gör här)! Jag är ingen höst/vintermänniska. Men, som jag har sagt tidigare, vi hade behövt riktigt många minusgrader och en massa snö! Både naturen och vi människor hade mått så mycket bättre. Regn och blåst är inte gynnsamt för vårt mående. Däremot är sol och värme gynnsamt! Åh, vad jag längtar efter sommar! Hoppas på en riiiiiiktigt varm sommar i år!

Tänkte på tågtrafiken! Jag tycker det är väldigt märkligt att den inte kan fungera. Den fungerar ALDRIG felfritt! Det är alltid förseningar och inställda tåg! Jag kan inte minnas att det var så "förr"! Det verkar bara ha blivit sämre och sämre. Det borde ju gå att göra något åt. För, samtidigt vill de ju att man ska åka kollektivt för miljöns skull. Visst, det är ju bra... men då får det ju fungera vettigt också! Det ska ju faktiskt inte behöva vara så att man inte ska komma i tid till jobbet eller att det ska ta fyra timmar att komma hem när det egentligen skulle tagit 45 minuter! Och man ska inte behöva ta ett tidigare tåg för säkerhets skull! Nä, det är faktiskt inte konstigt att så många själv kör med sina bilar till/från jobb. Fler skulle säkert åkt kollektivt om det bara hade fungerat!

Häromdagen glömde jag skriva om en riktigt smarrig upplevelse! Jag åt Wienersemla! Så himla gott. Hörde på radion idag om att i Västerås (tror jag det var) har ett kafé gjort en MUFFLA! Muffin/Semla! Hahahaha...! Här är iaf en bild på min Wienersemla:
Igår kväll satt jag och kollade igenom mina bilder på telefonen. Åh, vad jag längtar tills mitt hår har växt ut! Inte för att det är långt och svallande men ändå...

Dagens selfies får vara bilderna här ovanför! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar