fredag 6 januari 2017

No fire without a spark

6 januari 2017! Det känns alltid så märkligt den första tiden efter nyår då man ska skriva ett nytt årtal! Men, nytt år, nya möjligheter, nya äventyr!

I natt har det varit riktigt kallt här. Nu är det bara -7! Fortfarande ingen snö i sikte! Men, väderappar visar att det ska bli snö imorgon. Vi får väl se! Hoppas kan man ju alltid. Det hade behövts! Men, även fast jag tycker det kan jag inte låta bli att längta tills vår och sommarvärmen kommer... om den dyker upp! Förra sommaren (2016) var ingen större hit värmemässigt. Inga direkta värmeböljor iaf. Men, man får ju vara glad för de dagar som var fina. Bor man här så får man verkligen vara glad för "det lilla"! Det var länge sen vi hade en sommar som bestod mestadels av soldagar. Och det var längesen vi hade en vinter som bestod mestadels av kyla och snö. Men, det är väl så det kommer att vara framöver...vi kommer att ha höstväder året om! :(

Jag som har så här mycket smärta och mår allra bäst av värme skulle väl egentligen bo i ett land med varmare klimat än vi har här i Sverige. Thailand låter lockande. För ett par år sedan kollade jag upp allt och planerade verkligen för en flytt dit. Jag hittade hus, skolor till barnen, kollade upp alla papper m.m. Men, då var det svårt att motivera barnen till en flytt. De slog bakut och ville inte alls! Synd, för jag är säker på att jag hade mått bättre där. Och min dotter också. Hon har mycket smärta i kroppen hon också men vi har lite svårt att få läkarna att ta det på allvar och skicka henne på utredning. Jag är hyfsat säker på att hon har fibromyalgi precis som jag.

Nåja, vi är inte i den thailändska värmen nu! Här är kallt. Då är det skönt att tända en brasa. Det är en himla skön värme. Och så tycker jag att det är fint att titta på!
Idag är det fredag och det betyder mys i den här familjen. Det blir pizza och godis. Vi försöker hålla sådant "syndande" till en gång i veckan. Men, nu över jul/nyår har det blivit lite mer av den varan. Så, nu är det dags att återgå till normala rutiner. Fast julpyntet plockas inte undan förrän "Tjugondedag Knut"...det är då julen dansar ut! ;) Jag ska även ta tag i träningen igen. Den har legat på is ett tag pga mående... men jag vet ju innerst inne att jag kommer att må bättre om jag börjar träna igen. Träning gör under både kroppsligt och själsligt! ;)

Idag blir det en selfie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar