måndag 16 januari 2017

Fy, vad ONT

Så, då är en del av dagens aktiviteter utförda! De jobbiga, ångestladdade är gjorda. Och fy bubblan vad ont de gjorde!

I morse åkte jag på EMG och Neurografi! Hade en väldig ångest inför detta redan igår. Neurografi handlar om att man får små elektriska stötar och just att få (även en sådan liten) stöt gör mig skräckslagen! Jag har nämligen (förvisso för väääldigt många år sedan men skräcken sitter fortfarande i) fått så mycket ström i mig att jag började skaka rejält. Jag lyckades på något konstigt sätt släppa elgrejen som det var fel på och sjönk ihop på golvet. Efteråt mådde jag inte alls bra. Det var en sådan fruktansvärt obehaglig upplevelse som har satt djup skräck i mig. Sedan dess har jag varit fullständigt skräckslagen när det handlar om el. Så, jag började ofrivilligt må dåligt över de här undersökningarna redan igår. Morgonen blev kaotisk för mig men jag tog mig i alla fall till sjukhuset och gjorde undersökningarna. Neurografin kändes mest. Den gjorde ont rent ut sagt. Så fort jag fick en stöt hoppade hela jag till - helt ofrivilligt. Det var handen/armen som undersöktes och alltså där man gav stötarna. Värst var det i överarmen och i fingrarna. Fingrarna gör just nu enormt ont p.g.a. fibro också så jag antar att det var därför det gjorde så fruktansvärt ont i fingerlederna när jag fick stötarna. Mannen min har också gjort den här undersökningen men han upplevde det inte alls som att det gjorde ont utan bara var obehagligt att fingrarna reagerade utan att han själv styrde det. Så, nu är fingrarna ännu mer "onda" än de var innan. EMG innebär att man sticker en tunn "nål" i muskeln och via denna mäter elektriska signaler från muskeln vid olika muskelaktivitet. Det gjorde inte ont just då men en stund efteråt blev armen tung och öm. Läkaren sa förvisso att det kunde kännas som en träningsvärk någon dag efter! Så, jag antar att det jag känner är fullt normalt.
 (De sv/vita bilderna är från igår eftermiddag när ångesten redan hade tagit tag i mig. Klädde mig min favorit hoodie och försökte göra allt som får mig att känna mig trygg och komfortabel. Lyckades typ "så där"! Färgbilderna är från i morse när jag fortfarande var ångesladdad)

Nu slappar jag och försöker samla nya krafter. Jag sov dåligt i natt. Antagligen spökade mitt undermedvetna för att jag skulle iväg på detta idag. Sen vaknade jag tidigt i morse och kunde inte somna om. Så, nu är jag dundertrött. Men ikväll måste jag vara pigg för då ska jag på ett möte som kräver att jag är skärpt! Mer om detta möte skriver jag vid ett annat tillfälle! ;)

Dagens selfie är en bild på en glad Anne. Klädd i favorithoodien igen! Den är såååå skön. Passar i alla lägen men ofta åker den på när jag behöver mys. Den, mina pyjamasar och min morgonrock är favortiplaggen! ;) Jag är i alla fall glad på bilden...glad att de här hemska undersökningarna är gjorda! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar