tisdag 17 januari 2017

Det blåser upp till STORM!!

Ja, lite så känns det just nu i livet! Jag hoppas att den här stormen ska fälla de träd som står i vägen så att det kan ljusna upp lite runt omkring! ;)

Tankarna gnager i mig och jag kan inte alls acceptera att bli så här dåligt behandlad. Då väcks björnhonan inom mig och jag attackerar! Jag tycker att det är en rättighet att få vara delaktig. Det kan inte vara meningen att man ska bli så här utsatt för diskriminering! Nej, så fungerar det inte i mitt liv. Man kan i ett samhälle inte propsa för att alla ska ha samma rättigheter men sen tar man de rättigheterna ifrån en viss kategori. Då har liksom hela rättighets-snacket fallerat...det är ju ganska solklart. När man blir så här förbisedd, diskriminerad och nedtrampad tappar man ganska snabbt förtroende och respekt. Är det så det ska vara i samhället? Ska man inte ha respekt och förtroende för varandra? Är det inte då man som bäst jobbar mot samma mål? Nej, jag kommer att kämpa för mina rättigheter. Så är det bara! 
 (Lånad bild, framgooglad på nätet)

Det är ju egentligen inte konstigt att det ser ut som det gör i samhället generellt. När makthavare signalerar att det är okej att diskriminera, bryta mot lagar etc. då tar människorna efter! Vi behöver tydligare avståndstagande mot allt negativt! Hårdare straff, makthavare som står upp för ett bättre samhälle och själv lever som de lär. Vi behöver tydliga regler och ramar. Inget jävla daltande hit och dit. T.ex. inom politiken...där ska det smutskastas och förnedras så mycket som möjligt. Varför? Vad sänder man för signaler till folket? Det vore bättre att man försökte samarbeta och visa att man accepterar varandra. Vi tycker olika men det behöver inte betyda att man inte kan samarbeta. Det är inte alls konstigt att folk trycker ner varandra, hånar varandra, mobbar. Det är ju det vi ser i tidningar och annan media. Så gör ju våra makthavare öppet! Nu är det här kanske diskussion på naiv nivå men jag vill få fram att de som syns mest måste vara de som föregår med gott exempel och det måste vara de som sätter ner foten! Ska folket göra det blir det kalabalik. Då blir det grupperingar och krig. Alla vill ju ha rätt..! Nej, tydliga lagar, regler och straff och sen inget jävla daltande däremellan och makthavare som ser till att leva efter detta! Då kan det bli positiva förändringar.

Men, för min egen del,  just nu kan jag bara vänta och se vad som komma skall... jag hoppas det blir något positivt! Wish me luck!

Igår var jag på två jobbiga undersökningar. Armen är idag fortfarande öm, känns tung och stum. Men, det går ju över så småningom.

Idag ska det planeras kring lite olika saker i livet. En av hundarna ska till veterinären, viktiga samtal ska ringas och så måste det bli lite vila också! Ja, det känns som en dag full av aktiviteter. Men så är det ju att leva!

Dagens selfie är en bild på mig i underbara Turkiet 2015. Jag längtar dit igen och ser fram emot att mitt hår ska växa ut igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar