torsdag 5 januari 2017

Brrr...Kallt!

Idag är det kallt. -8 grader... men ingen snö! Bara kallt.
Det är uppfriskande på något sätt. Ganska skönt även fast jag får så fruktansvärt ont av kyla. Men, som jag skrivit tidigare så får jag mer ont när det är några få plusgrader, regn och blåst. Idag blåser det iaf inte och är inte fuktigt. Så då är den här kylan bättre för kroppen.

Ja, som ni läsare säkert förstår har jag rejält ont i kroppen idag. Då är det skönt att kunna lulla omkring i pyjamas och morgonrock hela dagen och värma sig under en mysig filt och kanske tända en sprakande brasa i kaminen! Var dock tvungen att sticka till affären men det tog inte så lång tid. Det var, som sagt, ganska skönt att komma ut en liten stund också. Även fast jag inte är någon vintermänniska tycker jag att det skulle vara trevligt med snö också. Jag minns vintrarna när jag var liten. Det var riktiga vintrar med mycket snö. Den vinter jag minns allra bäst är vintern 1979! Jag har någon bild någonstans i gömmorna där man endast ser skorstenen på vårt hus. Militärer kom och grävde gångar så vi kunde öppna dörren och få in lite ljus genom fönsterna. Det var spännande tyckte jag som 6/7-åring. Bilden (som jag har googlat fram) nedan visar hur det såg ut i Skåne vintern 1979:
Jag önskar att mina egna barn skulle få uppleva sådan vinter någon gång. Det är lite speciellt och goa minnen att bära med sig. Det var kaos men ändå inte så som det är nu så fort en snöflinga faller!

Ingen selfie idag! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar