tisdag 20 december 2016

BARNDOM

Minns ni vad ni lekte när ni var små? Minns ni vilka barnprogram ni tittade på? Jag satt och tänkte tillbaka på livet då jag var en liten flicka som inte alls bekymrade mig om framtiden eller ens morgondagen! 

Jag minns bl.a. Anita&Televinken, Från A till Ö, Fem Myror är fler än Fyra Elefanter, Beppe Wolgers...

De flesta barnen verkade inte tycka om "Boktipset". Programledaren Stefan Mählqvist satt i en regnbågsfärgad soffa och tipsade om olika böcker. Han läste en snutt ur en bok. Jag som alltid har älskat böcker och att läsa tyckte det var jättespännande! 

Jag tänkte delge er, alla läsare, mina boktips! Just dessa böckerna jag tänker berätta om har jag tyckt lite extra mycket om! Jag tänker dock inte lägga ut någon bild där jag sitter i en regnbågsfärgad soffa! 

Böckernas ordning i listan har ingen betydelse alls!!!

Kärleksbrev av Nicholas Sparks. Den handlar om en kvinna som hittar ett kärleksbrev i en flaskpost. Brevet hon läser fängslar henne så oerhört att hon beslutar sig för att ta reda på vem som skrivit det! 

Törnfåglarna av Colleen McCullough. Det här är en mycket romantisk och sorglig historia som handlar om gripande livsöden genom olika generationer. 

Tyskungen av Camilla Läckberg. Boken handlar om Erica som läser igenom sin mammas gamla dagböcker och finner en historia som utspelar sig parallellt nutida med andra världskriget. 

Ondskan av Jan Guillou. Historien handlar om Erik Ponti som växer upp med en sadist till far på 50-talet i Stockholm. Erik blir slagen nästan varje dag. Det han tvingas uppleva präglar givetvis hans val i livet framöver!

Den vita massajen
Den vita massajens dotter
Resan tillbaka till den vita massajen av Corinne Hofmann. En självbiografisk bok som handlar om en ung kvinna som blir hejdlöst förälskad i en vilt främmande man. Hon överger sin trygghet i Schweiz för att leva med denne man. Livet blir fullt av kulturkrockar...

Nord & Syd
Himmel & Helvete av John Jakes. Den här historien handlar om familjen Main från sydstaterna och familjen Hazard från nordstaterna samt deras vänskap före, under och efter det amerikanska inbördeskriget.

Trilogin 50 Nyanser av E.L James. En erotisk kärlekshistoria som handlar om Anastasia Steel, som är student i Washington, och Christian Grey som är en oerhört framgångsrik och förmögen företagare. 

Ett mirakel behöver lite hjälp på traven av Gunilla Lindorff. En verklighetsbaserad självbiografisk bok som handlar om Gunilla och Fredrik. Fredrik får en hjärnblödning när han är 25 år gammal. Hans mamma hittar honom medvetslös i duschen. 

En jävla massa kärlek av Jonny Karlsson. Titeln beskriver ordagrant vad boken handlar om. En jävla massa kärlek som uttrycks på olika sätt. Det är små dikter som (iaf genom mitt sätt att läsa) blir till en historia. (Denna bok har jag nämnt i ett tidigare inlägg)

Om ni tycker om att läsa men ännu inte har läst ovan nämnda böcker tycker jag att ni ska göra det! Ni kommer inte att ångra er. Själv önskar jag att jag kunde skriva en bok. Har sedan jag var liten flicka skrivit måååånga dikter men de har inte blivit till någon bok! ;)

Idag blir det ingen selfie på mig. Istället blir det en bild på boken: En jävla massa kärlek! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar