torsdag 10 november 2016

Lugn & Harmoni - Inre frid!

I en del människors öron låter det flummigt. I mina låter det som riktig skönsång! Sång som jag hör om och om igen. Tyst i mitt inre!

Det är väl egentligen vad de flesta människor vill ha. Lugn och harmoni - inre frid. Det betyder absolut inte att man aldrig blir arg, ledsen och förtvivlad. Kanske är det tvärtom faktiskt. Jag tror att om man försöker leva på det här sättet kommer man lättare i kontakt med sina känslor och kan tillåta sig att leva ut dem.

Jag läser ju som de flesta vet, Carolina Gynnings blogg. Hon bjuder verkligen på sig själv. Hennes liv ser säkert för många människor bekymmersfritt och glamouröst ut. Men genom hennes blogg får man verkligen en annan känsla. Hennes liv är som de flesta andras. Hon jobbar och sliter hårt för att nå den standard hon har. Hon gör jobbet själv. Hon tampas med vardagslivet som alla andra, hon har räkningar att betala, barn som ska till barnomsorg och ibland blir sjuka. Hon har ett hem att sköta om och hon har sina inre "demoner" att bekämpa. Precis som alla andra! Hon belyser inte sitt liv som ett ständig Hallelujamoment som många andra både kändisar och icke-kändisar gör! Iaf, i ett av hennes inlägg skrev hon om sin andliga sida och sin egen tro! Jag kände igen mig väldigt mycket i det inlägget. Jag har ju också min egen tro (som många säkert tycker är rent och skärt flum). Jag har ju också mitt eget sätt som jag försöker leva efter i tron och hoppet att det ska generera nåt positivt för mig och min omgivning. Detta får dock inte på något sätt kopplas ihop med de som lever rakt av och går helt upp i tanken att positiva tankar kan förändra ALLT! För det har jag ju gjort klart tidigare att jag inte alls tror på utan tycker är orealistiskt.

I min värld försöker jag mixa ihop de bästa bitarna för att nå inre frid. Med det menar jag bl.a. att jag i första hand tillgodoser mina egna behov och känslor både för stunden och på längre sikt, vilket jag inte alltid har gjort. På så sätt känner jag mig lugn och harmonisk inombords. Men, det är ju bara en del av det hela. Det innebär ju faktiskt inte att jag inte kan vara missnöjd med saker och ting. Som jag tidigare skrivit finns det ju faktiskt saker jag inte kan påverka eller drömmar jag inte kan förverkliga. En klok person sa till mig att vissa drömmar ska vi förverkliga men kanske är det inte meningen att vi ska förverkliga alla!

Jag försöker mixa den realistiska sidan av mig med ett positivt och sunt tänk. Det är inte alltid mixen fungerar bäst. Ibland får helt enkelt den realistiska sidan ta över!

Sen tror jag även att mycket i livet är förutbestämt. Dock tror jag inte att det är någon "gud" eller så som har bestämt allt och sitter och drar i trådarna som om vi alla vore marionetter som lyder från punkt till prick. Vi är kanske i så fall trådlösa marionetter som ofta/alltid försöker hitta genvägar. Det är antagligen de gångerna det går åt skogen rejält för oss. Ger vi oss in på en väg som är förutbestämd så är den säkert gjord på så sätt att den genererar något gott för oss men går det åt skogen så är det för att vi har försökt ta en genväg. Sen vad som är "gott för oss" är olika för olika personer. Det finns en mening med allt sägs det. Det kan vara svårt att förstå meningen med olika saker. Folk vill gärna tro att det ska ge klara svar. Men så är det oftast inte. Jag tror på karma - det du ger, det får du! Ger du mig skit så får du skit. Ger du mig vänlighet så får du vänlighet tillbaka. Ge ett leende till en främling så får du säkert ett leende tillbaka. Skratta högt så alla hör så ska kan du snart  höra andra skratta med dig! Slå någon på käften så får du garanterat en käftsmäll tillbaka. Ni förstår va? Ondska föder ondska! Vänlighet föder vänlighet! Ganska självklart! Men tyvärr inte för alla. Vissa tror att de kan behandla andra som skit och sen om de får skit tillbaka blir det sura och oförstående. Det var ju inte alls vad de själva ville ha! Där kommer också det realistiska in. Det är inte realistiskt att vänta sig vänlighet när man själv behandlar andra som skit. Eller hur?

Jag tror på återfödelse. Det är inte alls säkert att du lever samma liv igen men du kan mycket väl göra det. Jag tycker mig att fått små bevis och hintar om att det är så. Jag har lätt för att känna av andlig närvaro. Jag har lätt för att känna av levande människor. Andlig närvaro kan både kännas, synas och höras. Det är svårt att förklara. Folk tycker oftast man är lite "koko" man säger så. Men, jag har alltid haft det så här och tycker inte alls det är något märkligt. Men, jag kallar mig inte på något sätt medial. Jag tror faktiskt att vi alla har denna sidan i oss på ett eller annat sätt.

Rökelse-stickor använde jag ofta förut.  Rökelse kan ha renande effekter. Man kan rensa bort negativa energier och känslor. Rökelse kan ha goda effekter på t.ex. en stressad själ. Rökelse luktar gott. Ibland kan det dofta ganska starkt. Och nu när jag skriver om det känner jag att jag saknar att använda mig av rökelse.

Verkar jag flummig? Ja, det är okej att tycka det! Vi har väl alla våra små "egenheter"! ;)

Ha en fantastisk dag, allihopa! Skriv gärna en rad i kommentarsfältet så blir jag glad! Berätta gärna vad ni själva har för "egenheter" eller tro!

Dagens selfie

2 kommentarer: