tisdag 8 november 2016

Lev din dröm!

Lev din dröm! Förverkliga drömmen! 

Absolut! Det skulle jag gärna göra! Men jag vet inte hur det ska gå till! 

Jag tycker ändå inte att mina drömmar är orealistiska på något sätt...ändå når jag dem inte! Och det finns ju olika anledningar till att det är så! 

Vad drömmer jag om? Jo, först och främst skulle jag vilja ha en frisk kropp! Jag skulle vilja ha dagar utan smärta. Inte helt omöjligt...Det går att nå. Jag jobbar som undersköterska  (dock sjukskriven månaden ut). Det är ett kul jobb men tyvärr lågavlönat. Så lite bättre lön skulle jag vilja ha! Men det får jag inte. Spelar ingen roll hur mycket positivitet jag visualiserar. Så det måste jag byta jobb! Då måste jag utbilda mig! Det har jag inte råd till. Så drömmen sprack! Jag lever verkligen inte över mina tillgångar eller är slösig på nåt sätt...så att dra ner på levnadsstandarden för att kunna utbilda mig för att eventuellt nå högre lön är inget alternativ. Men det är ingen orealistisk dröm att få mer klirr i kassan! Jag vill byta bostad. Då måste jag sälja mitt hus. Det är fullt möjligt! MEN, först krävs viss renovering för att få det säljbart! Och då behövs pengar. Spara spara spara! Det är möjligt men tar lite tid! Sen ska jag köpa ett nytt hus. Då krävs ett lån på banken, jobb med fast lön, pengar till kontantinsats och helst en slant över som buffert! Tja! Den drömmen sprack ju där! Vilka pengar ska jag använda till buffert och kontantinsats? Det tar ju hur lång tid som helst att spara ihop till!  Asså jag hinner ju för f*n bli pensionär innan jag får ihop de summorna! 

Vad vill jag då säga med detta? Jo! Det ÄR inte så lätt att "Leva sin dröm" som vissa verkar tycka. Det ÄR inte möjligt för alla att "dra ner levnadsstandarden" ett tag för att nå sin dröm! "Ditt liv blir som du tänker"! Jo men visst! Så enkelt är det inte. För om man ska vara realistisk så ÄR det en hel del i livet som man inte kan påverka för att det styrs av andra! 

Jo! Jag ser ljust på mitt liv och ÄR glad för det jag har.  Det finns så många människor i världen som skulle göra vad som helst för att leva likadant! Vart vill jag komma med detta då? Jo! Jag tycker att folk (nu generaliserar jag) förskönar livet och dess möjligheter. Och jag tycker att folk är för orealistiska och okritiska. 

Det finns som sagt mycket jag skulle vilja göra...och det skulle vara fullt möjligt om jag hade pengar. Men det har jag inte. Så! Därför får jag låta bli att göra de sakerna! För helt ärligt! Inget är gratis och vissa saker kan man inte göra utan pengar! Så pengar är tyvärr många gånger nyckeln! Allt kan dock inte köpas för pengar! 

Så! Nu ska jag sprida lite ljus! Vi är alla viktiga och behövs på olika sätt! Var vänliga! Var ärliga! Var realistiska! Sträck ut dina händer mot dina medmänniskor! Le! Kramas! Sprid kärlek! 

Dagens selfie som visar min smärta och trötthet idag och ändå försöker jag att le:

2 kommentarer:

  1. Ibland drömmer vi drömmar som inte slår in, ibland drömmer vi drömmar som slår in. Det viktigaste är dock att vi fortsätter drömma. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt! Håller med! Kram kram

      Radera