måndag 21 november 2016

F***k MOBBNING!

Egentligen vet jag inte varför jag gjorde stjärnor istället för att skriva ut alla bokstäverna i rubriken. Jag kunde ju lika gärna skrivit FUCK MOBBNING! För det är ju det där står egentligen!

Jag tror att alla håller med att mobbning är fruktansvärt dumt, hemskt, illa, avskyvärt... ja, orden räcker inte till. För det kan väl ändå inte vara så att någon enda människa tycker att mobbning är bra. Inte ens de som faktiskt är mobbare! De mobbar troligen inte för att de tycker det är bra utan för att de själva har problem som de inte kan hantera. Eller vad tror ni läsare???


Mobbning...ja, vart går gränsen för att uttrycka sin åsikt och att mobba någon? Jo, mobbning är när någon blir utsatt för kränkande behandling flera gånger av en eller flera personer. Nätmobbning är stort idag - så klart. Det är lätt för en mobbare att gömma sig bakom en skärm men det kanske inte är lika lätt för en mobbare att faktiskt säga en sak öga mot öga.

Den senaste tiden har jag läst en del om mobbning. Inte minst i sociala medier. Kändisar får ofta utstå en massa kritik. Kritik är väl en sak men det är lätt att det övergår i mobbning. Jag känner väl lite så att kritik får man nog vara beredd på att ta som kändis. Men det ska vara konstruktivt! Man ska faktiskt inte kritisera bara för kritiserandets skull. För då anser jag att man faktiskt mobbar.
Och förresten, det där gäller inte bara kändisar utan alla våra medmänniskor!

Sanna Nielsen fick en del kommentarer för någon vecka sedan. Folk tyckte att hon hade en ful tröja!!! Seriöst! De hade inget att klaga på angående hennes prestationer så där kunde de inte ge någon konstruktiv kritik. Men, hennes tröja var man tvungna att kommentera. Varför? Hon klär sig väl som hon vill och har på sig vad HON känner sig fin i! Ska folk verkligen behöva ha åsikter om det?! En sådan kommentar hade hon troligen kunnat ta men när en kommentar var lagd hakade bara fler och fler på! Och det sorgligaste av allt var att det inte var vilsna ungdomar som kommenterade utan DAMER i 60-80 års åldern. Ja, de flesta var väl runt 70! Och så säger man att barn och ungdomar är så hemska nu för tiden? HUR i hela friden ska barnen och ungdomarna bli när mamma/pappa/mormor/farmor/farfar/morfar bär sig åt så här? De ska väl för sjutton föregå med gott exempel och lära barnen som föds i familjen hur man respekterar och uppför sig väl mot varandra?!

I fredags när vi hade våra vänner på besök pratade vi om detta och kom fram till att vi ser mycket av den här varan genom vårt jobb inom vården. De som oftast är otrevliga, klagar på allt och har fördomar är den äldre generationen som just nu är i 70-80 års åldern! Det är ganska illa att man då klagar så mycket på våra barn och ungdomar. Barn och ungdomar gör inte som du säger, de gör som du gör! Så alla vuxna, uppför er för fan!

Jag själv gjorde en sak för ett tag sedan som jag nu i efterhand tycker är så fruktansvärt dumt. Det hände två gånger faktiskt. Det finns en kändis vars röst jag inte tål. Jag blir så fruktansvärt irriterad när h*n öppnar munnen. Jag kommenterade detta på två vänners fb-sidor. Jag kunde ju lika gärna knipit igen foderluckan och inte sagt något! Mina kommentarer förbättrade ingenting. De uttryckte bara hur irriterad jag blir och hur kasst jag mår när jag hör personens röst. Det känns nu i efterhand dumt! Jag borde så klart inte ha gjort så! Att gå in på fb-sidorna och ta bort mina kommentarer förändrar inget. Jag vet i alla fall att efter de här dagarna fulla av tankar och reflektioner kommer jag inte att göra om det här någon mer gång. Jag vill i fortsättningen inte vara en av dem som inte föregår med gott exempel och lär mina barn och barnbarn att man ska respektera andra och uppföra sig gott!

Dagens selfie visar hur glad jag är över att ha kommit till bättre insikt de senaste dagarna. En insikt som alltid tidigare har varit naturlig för mig och som jag vill hålla kvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar