måndag 28 november 2016

1:a advent och filmmys med CAROLINA GYNNING

Jodå! Så är det! Jag firade första advent med Carolina Gynning! Hon vet iofs inte om det eftersom det inte var ett personligt umgänge. Men det var kul ändå!

Hela dagen spenderade jag mer eller mindre på ryggläge i soffan. Jag hade en tuff dag i förrgår som tog ut sin rätt igår. Nej, jag var inte bakis. Jag hade ont och det har jag fortfarande.

Så vad gjorde jag då hela dagen då? Jo, jag tog först en lång sovmorgon. Sen parkerade jag ändan i soffan. Med datorn i knäet och kaffemuggen vid min sida skrev jag mitt blogginlägg. Det tog sin tid. Jag fixade med småsaker via nätet, TV:n var igång nästan hela dagen och det visades skidåkning, tände första adventsljuset, började läsa en bra bok samt såg en film där Carolina Gynning spelade en roll. Filmen heter "Blondie"!

Det var en lugn dag! Men, idag är en ny dag!


Måndag! En helt ny dag. Orörd. Idag blir det nog också mest ryggläge i soffan. Idag är det också sjukdag här hemma. Minstingen är dunderförkyld. Han började redan förra veckan med att varva rinnande näsa med stopp i näsan. Hela helgen har han varit likadan med snäppet värre från veckan. Hostar gör han också så han sover inte så bra. En rejäl dunderförkylning alltså! Så, han får vila idag också!

 
Visst hör väl skidåkning på TV till när det är vinter? Tycker det är kul att slötitta. I övrigt är jag inget sportfreak direkt. Håller inte reda på placeringar och tabeller öht.
 
 
Min man jobbar tillsammans med Jonny Karlsson. En fantastisk författare som bl.a. har skrivit "En jävla massa kärlek". Det är fantastiska ord i poetisk stil som handlar om olika former av kärlek och olika konstellationer. Orden är raka, ocensurerade och erotiska. Det är små stories eller om man vill kan man ju kalla det dikter... men jag tycker mig kunna en historia som följer som en rödtråd. Inte bara ordet kärlek som finns med och speglas på olika sätt. Nej, en historia. Ja, ni som inte läst den: Gör det! Även om man inte gillar "diktläsning" fängslas man direkt. Nu gillar ju jag all form av läsning, även dikter och poesi, kanske beror det på att jag själv har skrivit en massa dikter under min livstid! Dock finns de inte i bokform! Men, som sagt, den här boken är absolut värd att läsa: "En jävla massa kärlek" av Jonny Karlsson 
 
 
De här är tända nu på morgonkvisten och sprider ett skönt och avslappnat ljus medan jag ännu en gång sitter här i soffan med datorn i mitt knä och skriver detta blogginlägg!

Ha en bra dag alla godingar!
 
 


1 kommentar:

  1. Här har det varit lite för mycket ur soffan. Den här veckan får det bli mer i soffan. Kram och fin måndag till dig

    SvaraRadera