tisdag 11 oktober 2016

Lite Upp & Ner

 Kaaaaffe!!!!! Kaffe, kaffe, konjak och likör... trallalaaaa... Nja, kanske inte konjak och likör direkt på morgonen... men kaffe i alla fall. Kaffe är ett måste på morgonen. Annars kommer jag inte igång. Jag blir ett monster resten av dagen om jag inte får kaffe direkt när jag kliver ur sängen. Har ni sett den där reklamen på Facebook där en kvinna/tjej går ur sängen som ett monster/zombi... och hennes pojkvän/man springer fullständigt skräckslagen till köket för att fixa kaffe? Asså...det där skulle kunna vara jag en bra morgon! Hahaha... ja, jag skrattar åt det men jag betvivlar starkt att resten av familjen skrattar lika mycket! Vad har du för "måsten" på morgonen?Nåja, jag fick mitt kaffe. Sen då? Jo, jag såg att det regnar, är grått och tråkigt. Ja, jag vet, man säger ju att det inte finns något dåligt väder bara dåliga kläder. Men, jo, i min värld finns det dåligt väder! Regn är dåligt! Nej, inte för naturen men för mitt mående och humör är det superkasst. Jag är en sol och sommarmänniska. Men, idag är det regnigt. Då får man göra något för att lysa upp dagen lite. Och vad gör man då? Jo! Man tänder ljus! Tända ljus är mysigt. Det är nog det enda jag kan känna är bra med höstmörkret: att man kan tända ljus, en brasa och mysa riktigt med varma härliga filtar. Vilken årstid gillar du bäst och varför?

I det här inlägget tänkte jag berätta lite om varför bloggen heter "Lite Upp & Ner"! Jo, det är så världen är. Det är så livet är! Just nu tycker jag att allt är lite upp och ner runt omkring oss. Bara i lilla Sverige brottas vi med diverse situationer som uppenbarligen är svårhanterliga. Tiggeri. Hemlöshet. Arbetslöshet. Våldtäkter. Bilbränder. Mord. Misshandel. Mobbing. Psykisk ohälsa. Ja listan kan göras hur lång som helst. Det ena "problemet" är värre än det andra och allt blir större och större. Så, ja, allt verkar mer eller mindre vara lite upp och ner. Och så privatlivet. Ja det går också upp och ner. Ibland är det bättre än andra dagar. Så tror jag faktiskt att det är för alla människor. Jag tror inte att det finns en enda människa som inte har en dålig dag någonsin. Livet kan inte rakt av vara rosaskimrande och levas på fluffiga moln. Sen kan man som människa välja att kanske inte lägga så mycket fokus på det negativa. Det är dock inte samma sak som att livet jämt och ständigt är tipp topp! Varför ska det vara så tabubelagt att säga att man mår dåligt en dag eller inte är på humör? Varför måste allt utåt sett verka vara sååååå himla fantastiskt och felfritt? Vad tänker du om det?

Inlägget idag avslutas med "Dagens Selfie"
Vet inte varför men när jag ser bilden i större format på datorn ser den bättre ut. I övrigt gillar jag svart/vita bilder.

Tack för att du läst!
Lämna gärna en kommentar, ris, ros, tips...
2 kommentarer:

  1. Hej kul med en ny blogg att följa :),angående måsten på morgonen så har jag bara att få i mig lite frukost och kaffe naturligtvis :), annars har jag fått skala bort alla måsten nu för tiden pga utmattning. Tidigare hade jag många måsten i livet, till slut bara en massa måsten innan kroppen la av helt, jättetrist, men man får lära sig leva ett lugnare liv nu :). Man får lära sig av sina misstag :). Är också en riktig sommarmänniska, älskar solen, nu när jag varit sjukskriven har jag varit ute från morgon till kväll så skönt. Har svårt att vara inne när solen skiner, man kan sitta ute i trädgården och bara njuta, både frukost, lunch,fika middag tillbringas ute :).Tycker att alla årstider har sin charm egentligen, jag är ju en riktig naturmänniska och älskar att vara ute.Att gå i skogen med hunden, eller ta en egen långpromenad, trädgårdsarbete är terapi för mig, älskar blommor. Skidor på vintern, nu har jag inte orkat åka på några år tack vare utmattningen, men hoppas och har som mål att få ta mig ut i vinter :), om vi nu får snö vill säga :).Men håller med om att krypa upp i soffan med tända ljus, brasa och filt är absolut inte dumt alls nu på kvällarna. Ska bli spännande att följa din blogg framöver :). Trevlig kväll, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar! Ha en trevlig kväll, du med! Kram!

      Radera