lördag 29 oktober 2016

Jag är den jag är! I am who I am! Είμαι αυτός που είμαι / 我是我是誰 / Jestem kim jestem

Ben kim olduğumu / Jeg er den, jeg er /أنا من أنا / Ich bin, wer ich bin /Ech, wien ech / Ik ben wie ik ben / Olen kuka olen
Nu har jag fått läsare i fler ytterligare länder: Storbritannien hamnade på listan häromdagen. Grekland, Hong Kong och Polen har hamnat på listan det senaste dygnet. Jag har så klart googlat översättningarna så är de inte rätt skyller vi på google igen! ;)

Så för er nya läsare kommer här en snabb presentation: Jag heter Anne, älskar livet, MC, Tatueringar, AC/DC är mina favoriter. Jag är glad, har mycket åsikter om det mesta, jobbar som undersköterska...tja, vill ni veta mer får ni helt enkelt fråga! Det gör ni via kommentar i kommentarsfältet eller via mail!

Så idag tänkte jag prata om vikten av att hålla ihop och respektera varandra. Så, därför gjorde jag ett kollage av de flaggor där jag har fått läsare och gjorde flaggorna som pusselbitar. Jag gjorde det här kollaget via Pizap.com.

Jag tycker att det är viktigt att alla länder håller ihop och samarbetar för freden. Här handlar det om respekt för varandra och att acceptera varandras olikheter. Det är däremot inte respekt att man försöker ställa sig själv över andra och tvinga andra att tycka, tänka och göra som man själv gör och ta till våld för att nå detta. Det finns inget bra ord för vad det är...idioti ligger väl närmast tillhands. Hur svårt ska det egentligen vara? För att man respekterar andra länders tro, sätt att leva etc. betyder inte det att man stöttar det och kan t.ex. tänka sig att leva likadant. Det skulle naturligtvis vara en dröm om vi kunde få fred i världen. Det kommer ju aldrig att gå. Det finns för många människor som ser våld som en lösning. Och det finns för många människor som vill "leda världen". Och det finns för många människor som är avundsjuka, nedvärderande m.m. Varför ska det vara så svårt att nå fred? En representant från varje land i ett stort möte där man strukturerar upp grundlagar som ska gälla borde väl inte vara så svårt!? Men, det är för många tjurskallar helt enkelt som bara tänker att "mitt sätt är det enda rätta"! Men, det hade faktiskt kunnat fungera med övergripande grunder som alla ska rätta sig efter. Sen måste naturligtvis varje land ha sina lagar och regler för att varje land är olika. Och hur jävla svårt ska det vara att acceptera detta? Jag har svårt att ta in att folk inte kan/vill acceptera och respektera. Det gör mig förbannad.

Att nå världsfred är naturligtvis naivt och en dröm. Men faktiskt, hade folk inte varit så fruktansvärt våldsamma och styrda av tro skulle det kunnat fungera. Tro och politik är en farlig kombination som aldrig kommer att leda till fred! Jag tänker att man borde separera dessa istället så skulle man kunna nå bättre resultat.

Men, jag vill i alla fall leva i fred så långt det är möjligt! Sprid ett leende och lite vänlighet...det är en bra början!

Fred och massa kärlek på/till Er där ute i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar