tisdag 25 oktober 2016

Imorgon är en ny dag!

De orden avslutade jag gårdagens Facebook:ande med! Och idag är det ju en ny dag. Ett helt nytt oskrivet blad!

Igår hade jag en jobbig dag. Jag var mest ledsen hela dagen och tårarna rann emellanåt. Ni som läste gårdagens inlägg förstår varför. Ni som inte har läst men VILL förstå: läs inlägget igår! ;)


Men, idag är en ny dag! Ett helt oskrivet blad. Eller ja, nästan i alla fall. Några småsaker är väl inplanerade och några saker är dagliga rutiner. Men i det stora hela är bladet tomt! :)

I morse när jag körde sonen till skolan lyssnade jag på Mix Megapols Gry & Anders med vänner! Dagens gäst är Tomas "Bodis" Bodström. Nu på morgonkvisten pratade de om julen. Bodis är tydligen lika julnördig som jag är. Jag äääälskar julen och kan inte fatta varför folk inte gillar den! OM man när en av de som gör allt i sista minuten och handlar allt typ lille-julafton...ja, då förstår jag att man tycker att julen mest är stress. Jag har dock valt att inte göra så. Jag köper gärna julklappar redan från sommarn och vill gärna ha köpt alla julklappar typ innan Oktober är slut. Men i alla fall... i studion pratade de om när det är okej att börja julpynta! Bodis tyckte att man ska börja 1:a advent. Jag tycker att allt julpynt ska vara framme och på plats när 1:a advent infaller. Den dagen vill jag kunna njuta av glögg, pepparkakor, julmusik och allt fint julpynt! Så för min del är dagarna innan 1:a advent vikta för julpynt! Julmusik längtar jag så innerligt efter att börja spela. Men, det är samma där. Dagarna innan 1:a advent "får" man i det här huset börja spela alla härliga och mysiga jullåtar/sånger. Om man pratade om detta i studion vet jag tyvärr inte. Så, vi dryftar alltså julklappsinköpet lite till...jo, jag vill ju gärna vara färdig med julklappshandeln innan Oktober är slut. Hela November går jag och funderar på om julpyntet ska ställas på samma plats i år eller om det ska få byta plats. Det brukar alltid sluta med att allt hamnar på samma plats som året innan! Det är liksom lite tradition över det. Tryggt och bra! ;) Sen hela December ägnar jag åt att dricka glögg, julmust, äta pepparkakor med ädelost, lyssna på julmusik, slå in julklappar i smyg och njuta av julpyntet. Ingen stress alls. Det är tabu att stressa i December. Julmaten brukar vi som ska fira ihop hjälpas åt att ordna så det inte blir en som ordnar allt. På så sätt håller man stressen nere! Lugnt och mysigt. December ska även ägnas åt julbak. Inte för att det ska vara något krav utan för att det är mysigt när familjen gör det tillsammans och för att vi vill göra det ihop! Så, sluta stressa allihopa! Planera bättre så slipper ni stress!

Så vad ska jag göra idag då? Tja, jag vet inte. Just nu lyssnar jag på MixMegapols Gry & Anders med vänner. Det tycker jag är det bästa programmet och ett fantastiskt sätt att starta dagen på.

När börjar du som läser julpynta? Hur gör du med julklappar...köper du i god tid eller ger du dig ut de sista dagarna och stress-shoppar? När tycker du att man "får" börja spela julmusik?

Dagens selfie:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar