lördag 15 oktober 2016

Blanda inte ihop min personlighet med min attityd...

...Min personlighet är den jag är, Min attityd beror på vem du är!

Ja som ni kan förstå handlar detta inlägget om personlighet vs attityd! Många människor blandar ihop personlighet med attityd. Man blandar även ihop personlighet och utseende. Attityd och utseende drar man gärna även paralleller mellan! Varför inte se personen innanför skalet?

Jag själv är ett bra exempel på allt detta. Jag är ett bra exempel på folks fördomar. Jag är ett bra exempel på folks okunskap/ointresse/dumhet... ja, kalla det vad man vill.

Jag är ganska mycket tatuerad. Det här är en sak som folk har oerhört mycket fördomar kring och verkar ha som en "måttstock" att skapa sin egen verklighet kring. Tragiskt att vi inte har kommit längre år 2016! Att jag har tatuerat hela ryggen och har flera tatueringar på andra ställen av kroppen gör min inte per automatik till en kriminell eller drogmissbrukande människa. Det gör mig inte till en person som det inte kan gå bra för i livet. Det gör mig inte äcklig och ofräsch. Det gör mig inte till en person som lyssnar på en speciell typ av musik. Det gör mig inte till en person som lever i fullständig misär. Det gör mig inte till en person med lägre intelligens. Det gör mig inte till NÅGOT nedvärderande, negativt alls! Jag är precis lika ren, intelligent och trevlig som de flesta andra människor är (som inte är tatuerade)! För vet ni vad? Det finns människor som är allt det här negativa men inte har en enda tatuering! Det är inskränkt att ens dra paralleller med tatueringar och dåliga personliga egenskaper. Det säger faktiskt mer om den som gör detta än om den som är tatuerad! Att ha så förutfattade meningar om en person bara för att den är tatuerad... det säger mer om dig än om mig faktiskt!
Den här rankan går från foten, slingrar sig upp på benet, över ryggen och fram på bröstet! Ryggen är sedan full av barnens ansikten, mina älskade djur, samt jag har en hyllning till mina föräldrar i nacken (bild kommer vid annat tillfälle). Den här tatueringen symboliserar livet!

Denna är en cover-up, tidigare hade jag en indianfjäder med band som inte var så snygg. Jag ville ha ett mönster istället och det blev detta. På denna bilden är tatueringen helt nygjord och inte läkt.

Denna har jag bakom örat på vänster sida. En kärlekshyllning till de jag älskar.
 
 Memento Vivere , Memento te mortalem esse! Kom ihåg att leva, Minns att du är dödlig! En påminnelse om hur viktigt livet är just här och nu!

Tuam ipsam vive vitam, quia tuam ipsam oppetes morten. Lev ditt eget liv för du ska dö din egen död. Ja, det är också en påminnelse om att mitt liv är mitt och det är viktigt att jag lever det på mitt sätt. Ingen annan ska bestämma över mitt liv!

Dum vivimus vivamus, Mors prinudium est. Medans vi lever, Låt oss leva. Döden är oundviklig! Behöver väl egentligen ingen förklaring?

Min personlighet är den jag är! Ja, hur är jag då? Tja, jag vill nog ändå säga att jag är en trevlig person, mjuk och vänlig men ändå rak och ärlig person. Försöker att aldrig såra någon medvetet. Vill att alla ska ha det bra. Vill alltid hjälpa till där jag kan och om jag kan. Är glad, har massor av humor (både rumsren och icke rumsren), skrattar och ler gärna. Tycker att alla förtjänar en andra chans (undantag: pedofiler, våldtäktsmän, mördare), tycker att alla har rätt till ett drägligt liv (undantag: pedofiler, våldtäktsmän, mördare). Ja lite kort berättat om vem jag är innerst inne!

Min attityd beror på vem du är! Är du otrevlig mot mig får du EN chans att rätta till ditt misstag. Gör om, gör rätt! Fortsätter du vara otrevlig så kan du inte förvänta dig annat än detsamma tillbaka. Då har jag inte en trevlig attityd till dig heller. Men, jag går alltid in med en trevlig attityd i första läget! Jag tar liksom inte skit från någon! Ger man skit, får man skit. Ger man gott, får man gott. Simple as that! Att jag är rak och ärlig betyder inte per automatik att jag har en dålig attityd! Tycker folk det beror det oftast på att den personen inte kan hantera min ärlighet! Det har i sig inget med mig att göra utan handlar om den andra personens fördomar (?), okunskap (?), inställning till andra människor(?)...

Snälla läsare: lämna gärna en kommentar! Det vore superkul att veta vem just du är! Om du vill får du gärna svara på dagens frågor: Vad tycker du om tatueringar?

Dagens selfie:
 2 kommentarer:

  1. Tycker de är snyggt med tatueringar, sen beror de väl kanske lite på hur, var och vad men de är ju en smaksak��. Oftast numer har ju en tatuering en historia, gillar dina��//// Janne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag är själv riktigt nöjd med dem! ;) Ha en bra kväll!

      Radera