torsdag 26 april 2018

Ångest

Igår kväll började jag känna att ångesten triggade i kroppen på mig! Idag har den varit helt fruktansvärd. Det går att tygla emellanåt när jag verkligen tvingas fokusera på något annat! Men så fort jag "får en lugn stund" bryter den ut. Det är enormt jobbigt och tar väldigt mycket energi! Jag blir fullständigt dränerad! Jättejobbigt! Men, det är så mitt liv är och har varit i väldigt många år! Den senaste stora händelsen i mitt liv har naturligtvis inte gjort saken bättre! Men, jag vet att jag överlever! För den som aldrig har haft RIKTIG (panik)ångest är detta säkert svårt att förstå! Och jag begär heller aldrig att någon ska förstå! 

Vad är det som händer då? Ja, det är massor som händer när jag får ångest. Det känns som om hjärtat slår dubbla slag oerhört fort. Pulsen känns som fördubblad kan man säga! Emellanåt kan jag känna mig andfådd medans jag emellanåt känner det som att jag inte får luft alls. Det snurrar ofta till och jag får ibland, ganska ofta faktiskt, känslan av att vara väldigt berusad! Jag brukar faktiskt få ont i magen. I hela kroppen virvlar en oroskänsla och det känns som om hela kroppen skakar. Det känns liksom som om jag inte riktigt har kontakt med min egen kropp. Jag brukar bli väldigt torr i munnen. Och jag brukar känna mig svag i muskulaturen. Jag blir alltid väldigt gråtig och tårarna brukar rinna nedför mina kinder!Ja, i stort sett så känner jag mig! 

Men, jag känner mig inte konstant så här hela dagen. Det kommer och går! 

Lite roligare saker ska jag ju också skriva om. Igår kom min älskade man hem med en fin kamera åt mig. Jag blev jätte glad! Det är så himla roligt att fotografera! Nu ska jag se till att ta många fina bilder! 
Idag såg jag en bra text på fb:
Precis så tänker och känner jag varje gång jag tittar på min man! Han den underbaraste mannen som finns! Han är den viktigaste människan på jorden. Han får mig att känna mig sedd, älskad och så hel som möjligt. Han är solen som skiner upp min dag och månen som lyser upp mitt mörker! Han är luften jag andas. Mitt syre! ❤

Dagens selfie:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar