tisdag 3 oktober 2017

Mitt liv - Mitt ansvar - Mitt val

Ja så är det ju! Just nu händer saker i livet som gör att jag åter igen inte mår så bra. Jag hade just tagit mig över ytan när kroppen blrjade trilskas igen. Bräcklig och skör tappade jag greppet och föll ned om kanten igen! Jag faller längre och längre. Djävulen på min axel är tillbaka. Han njuter. Ängeln är också tillbaka och hjälper mig så mycket det går. 

Det är så oerhört små saker som kan göra att jag mår så oerhört dåligt! Ibland tänker jag: "Jaha, ja jag förtjänar väl att må så här"! Men ibland tänker jag: "Du förtjänar att må bättre"! 

När man inte mår bra är det just de små detaljerna som kan vara avgörande. T.ex. tonläget i en konversation, ord som uteblir som normalt brukar sägas, smileys/hjärtan som uteblir i textkonversationer som normalt brukar finnas med, uppmärksamhet som brukar ges vid olika tillfällen, saker som brukar göras...ja, ni fattar! Det kan röra sig om precis vilka smådetaljer som helst! Det är lätt att glömma bort att den/de du brukar få de här detaljerna av kanske själv inte mår bra och har förmågan/orken att ge dem just nu! Beroende på om er relation är nära eller inte bör ni kanske prata om dessa små detaljer. Hitta en lösning. Hitta förståelsen för varandra. Men, för guds skull, försök att inte skuldbelägga! Det är så lätt hänt. Och skulle du känna dig skuldbelagd så säg det så att den andre får en chans att förklara sig! Prata! Försök att inte bli arg/irriterad utan försök hålla tonen och förstå istället! Skapa trygghet mellan er. Bli starka tillsammans. Är er relation inte av den kalibern så kan du välja att fokusera på dig själv istället och senare ta ställning till om du vill försöka rädda er relation eller låta den vara i sitt förändrade tillstånd! 

Nu kom vi på ett sidospår förvisso...men poängen finns ändå! För att återgå till mitt eget mående så vet jag till viss del vad som "stör" min balans just nu. Jag måste bara hitta ett sätt att få tillbaka mitt inre lugn, min harmoni, min trygghet! Meditation är bra. Men just nu fungerar det inte så bra. Bit för bit blir det bättre och då kommer jag att kunna rensa ut mycket genom just meditation! 

I mitt liv är det två personer som uppför sig väldigt egendomligt och som jag inte får grepp om. Jag vill förstå! Den ena personen står mig närmare än den andre! Den enas svar är alltså viktigare än den andras! Den enas agerande är viktigare än den andras. Men, jag kan inte tvinga någon till att samarbeta! Och detta är svårt för mig att acceptera. Speciellt i den ena relationen! 

I den relationen som inte är lika viktig borde jag egentligen inte alls vara förvånad. Jag har fått info från trovärdig källa vad som har sagts. Och som sagr, det borde inte förvåna mig. Den människan säger inte alltid de klokaste sakerna! Ibland undrar jag om det är för att få andra att må dåligt och skapa intriger. Ibland tänker jag att det måste bero på att personen i fråga själv mår dåligt och inte förstår andra speciellt bra! Det finns lite att diskutera med denna människa. Just nu orkar jag inte. Men tills jag blir lite starkare hoppas jag att denna människa kniper igen foderluckan! Det är bäst så faktiskt. Tycker att den människan blr ta sig en funderare över sitt eget liv och hur det ser ut och varför! 

Jag tänker iaf hitta min inre balans igen! Men jag kommer att behöva hjälp på vägen av de som står mug närmast. 

Dagens selfie är en bild från igår:

3 kommentarer: