lördag 16 september 2017

Fly för livet

Jag har alltid velat bo utomlands. Mest för att uppleva en ny kultur, ett nytt språk, ett äventyr i livet! Men på sistone har dessa anledningar bleknat och ersatts med att grunda sig i all idioti som sker i Sverige nu. Aldrig har jag väl varit så rädd för hur världen ser ut som nu! All invandring gör mig rädd. Det som skrämmer mig mest är att de som kommer hit inte verkar vilja leva efter svenska regler, normer, lagar, seder...nej, de verkar kämpa hårt för att få leva under de förhållande som de flydde från. Det skrämmer mig! För de förhållandena/villkoren stämmer öht inte överens med hur vi lever i Sverige. Vårt sätt att leva ska elimineras. Skrämmande! 

Jag ställde för en tid sedan frågan på FB vart i världen man ska flytta för att som kvinna inte anses vara mindre värd, fri att våldtas/tuktas/slås/förnedras. Jag vill få leva i jämställdhet, vara fri att klä mig som jag vill, få lyssna på musik, dansa, välja själv om jag vill röka eller nyttja alkohol m.m. Jag vill inte styras av religion. Vilket land bör jag då flytta till? Svaren jag fick blev bl.a. Portugal, Spanien, Kroatien m.fl. 

Jag googlade förslagen jag fick. Portugal måste jag säga verkar jättebra. Spanien också. Thailand har tidigare lockat också. Men, att flytta utomlands är ett jättestort steg. Barnen ska gå i skolan och själv ska man jobba! Det är jättemycket att rodda innan man kan ta steget. 

Finns det någon som läser min blogg som har flyttat utomlands? Vart i världen har ni bosatt er? Varför just det landet? Hur fick ni jobb och vad jobbar ni med? Berätta! Jag är nyfiken! 

Idag har jag och mannen varit ute på en hojtur. Att åka hoj är medicin för mig när jag inte mår så bra! Så, det var precis vad jag behövde idag. 

Dagens selfie: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar