torsdag 22 juni 2017

Dystert besked och önskan om mer politisk aktivitet!

Måndag till onsdag har jag fått mysa med mina barnbarn och svärdottern. Det är helt underbart att få vara just de här barnens farmor. De skänker mig så mycket glädje och jag mår lite bättre i deras närvaro! Jag önskar att jag kunde förklara på ett förståeligt sätt för er hur mycket de här barnen betyder för mig! 

Det blev så tomt och kusligt tyst när de åkte hem i onsdags! Jag blir alltid lite sorgsen när de åker hem! Men onsdagen fylldes med annat. Först var vi en sväng på BUP för att informeras om resultatet av autismutredningen som gjordes på vår son! Resultatet visade på att har har Autism. Så nu har han: utvecklingsstörning, ADHD och Autism. I och med att han nu även har autismdiagnos skrivs vi in på Habiliteringen. Så remiss dit är skickad! Hoppas att vi snabbt får en tid! Senare på dagen var vi hos skolläkaren. Det kanske verkar märkligt att vi gick till skolläkaren på sommarlovet. Men det är ju så att skolverket vill att alla utredningar i Skurups Kommun inför särskoleplacering ska göras om eftersom man har hittat fel i några av dem. Läkarbesöket är nog sista momentet hoppas jag! 

Igår kväll satt jag oh tänkte på allt vår son får gå igenom. Blev så fruktansvärt ledsen. Skrev ett långt inlägg och särskolan som jag postade på debattsidan på fb. Det blev snabbt respons på inlägget. Någon uppmanade folk att maila sitt missnöje till kommunen och jag startade en ny namninsamling. Jag la samma text även på min egen fbsida och skrev att folk gärna fick dela texten vidare! I texten beskrev jag hur sonen mår/agerar nu och skrev lite kring vilket beslut som fattats och sen avslutade jag med att vädja/böna och be politikerna att riva beslutet och istället satsa på särskolan! Jag kan inte ge upp den här kampen! Innan har jag sagt att jag inte ger mig förrän den dagen då barnen börjar i skolan. Men nu känner jag att jag inte kommer att ge mig då heller! Jag önskar att jag någon gång får möjlighet att arbeta mer politiskt. Det är inte svårt att gissa att jag brinner för skola, handikappade och vård! Jag hoppas att jag kan bli mer politiskt aktiv inom dessa områdena! 

Idag fick vi per post ett dystert besked: vår önskan att få särskoleintegrera vår son i grundskolan har nekats! Vi får inte detta då man anser att det inte finns rätt förutsättningar för det! Det tycker jag är lite märkligt då man redan har beviljat ett av barnen att integreras! Jag förstår inte hur man kan anse att förutsättningarna finns för ett barn men inte för ett annat! Jag har mailat till rektorn angående detta och hoppas på svar innan skolstart! 

Dagens selfie: 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar