onsdag 26 april 2017

Tuam ipsam vive vitam quia tuam ipsam oppetes mortem

Tuam ipsam vive vitam quia tuam ipsam oppetes mortem

Orden är skrivna på latin. Vackra ord, vackert språk! Dessa ord översatt till svenska är också vackra och sanna. De betyder: Lev ditt eget liv för du ska dö din egen död! Visst hade det varit underbart om folk kunde ha just dessa ord i åtanke lite oftare?! På mig sitter de förevigade runt handleden. De har blivit väldigt betydelsefulla för mig genom åren! 

Allt för ofta har folk en massa åsikter om andra istället för att reflektera över sig själv! Jag har skrivit mycket om detta de senaste dagarna. Kanske just för att jag är inne i ett förändringsstadie. Jag har haft en tuff period och känner att jag börjar hitta rätt trådar att dra i. Nu är det också lättare för mig att se att det finns många andra människor som också mår dåligt men som inte har kommit lika långt i utvecklingen som jag själv har gjort. Det har blivit väldigt tydligt för mig att vissa människor verkar ha fastnat helt i det negativa. Och vissa människor inser inte själv ännu hur djupt inne negativitetens träsk de är. Jag kan inte tvinga någon att inse det utan kan bara hoppas att de någonsin kommer till insikt! För dessa människorna håller jag mina tummar hårt. 

"Lev ditt eget liv för du ska dö din egen död" Kom ihåg dessa ord, mina vänner! Innan ni klagar på andra så tänk till ytterligare en gång om den åsikten verkligen ens är värd att tänka och ventilera! Oftast är den ju inte det! Som jag skrev igår, så är det bättre att man lägger tid på något som har större intressegrad och värde för en själv. För mig är detta en självklarhet. 

Det är en fantastisk känsla att analysera sig själv, se sina egna brister och göra en förändring. När jag själv påbörjade detta "projekt" kände jag egentligen inte alls att jag var en negativ människa men jag var ändå fullt medveten om att alla har brister. Jag mediterade och öppnade mina sinnen och fokuserade på att se kritiskt på mig själv. Vad ville jag förändra? Mitt utseende? Min attityd? Mitt sätt att argumentera? Mitt sätt att se andra människor? Ja jag vände ut och in på mig själv. Sen fortsatte jag fråga mig själv: Varför vill du göra denna förändring? Vilket är ditt slutmål? Vilka delmål har du? Hur når du dit? Detta har nu blivit ett sätt att leva positivt. Jag har så klart fortfarande negativa sidor och kan så klart fortfarande gå in i negativa "flow". Men numera tillåter jag mig själv att "bryta ihop" ett tag för att sen jobba mig framåt igen. Det är egentligen en sådan här harmonisk, positiv person jag är. En person som är full av glädje, humor och energi. De som verkligen känner mig vet detta. 

Många tror att de känner mig. Men jag släpper inte in vem som helst i mitt verkliga liv. Vissa får enbart lära känna mig ytligt. Det kan bero på att jag t.ex. inte vill ha en mer nära relation eller att jag inte litar på en person. Det kan även finnas andra anledningar. Tyvärr tror många att de känner mig fast det i själva verker inte alls är så! 

LEV DITT EGET LIV FÖR DU SKA DÖ DIN EGEN DÖD

Dagens selfie:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar