måndag 20 februari 2017

Myndigheter i ett nötskal

Idag var jag hos läkaren. Är sjukskriven till 28 februari sen anses jag kunna jobba som undersköterska på heltid igen på en vårdavdelning. 

Jag har avvaktat med allt för intensiv träning tills det har varit svart på vitt vad felet är. Hitills har min träning bestått av mental träning och stretchövningar. Nu när jag vet vad felet är och vet att det krävs verkligen intensiv träning för att kunna leva ett hyfsat smärtfritt vardagsliv har jag fått träning på recept! Samtidigt kastar man ut mig i arbetslivet på heltid direkt efter 28 februari! Förstår inte det. Min kropp kommer inte att hinna byggas upp så mycket så att det kommer att fungera med heltid direkt! Men med mina symtom KAN inte läkaren sjukskriva mig längre säger f-kassan. Inte med tanke på hur länge jag redan varit sjukskriven. Men jag har ju varit det av någon anledning! Inte för att jag tycker det är kul iaf! Alltså jag förstår mig inte på f-kassans regler. Dessvärre är deras regler upprättade på regeringsnivå! Så jävla tragiskt att man faktiskt inte hjälper folk på ett bättre sätt. Nä nu ska jag jobba på heltid och FÖRSÖKA klara det och visar det sig att det inte går samt mitt jobb inte kan omplacera mig så först då kan läkaren skriva intyg på min problematik och först då kan jag ev få hjälp av AF och f-kassan med omskolning!Jag ska alltså behöva brytas ned helt och hållet igen för att kunna få hjälp. Sjukt! Det säger sig ju själv att med mina symtom är tyvärr mitt yrke helt fel för mig. Jag borde ju kunna få hjälp med omskolning redan nu! 

Så vilka är mina symtom? Jo, här är en lista på vad jag dagligen eller ofta känner:

Ont i nacken
Kraftig huvudvärk
Svaghet/trötthetskänsla i nacken. Känner ofta att jag inte kan hålla huvudetvuppe och måste då vila.
Smärta i armarna
Domning i handen
Trötthetskänsla/svaghet i musklerna  (hela kroppen)
Ont i höfterna och ljumskarna
Ont i fötterna
Kraftig smärta i ryggslutet
Ont i "svanskotan"
Är ljudkänslig
Stresskänslig
Panikångest
Febertopper (inte varje dag men ofta)
Illamående (inte varje dag men ofta)
Klåda/brännande känsla/sveda i huden (inte varje dag men ofta)
Dålig sömn
Kronisk trötthet
Kraftig smärta i muskler och leder
Tröga rörelser
Måste kissa ofta
Irritation/humörsvängningar
Depression
Utmattningskänsla

Ja nu när jag ser på mina symtom i listform blir jag uppriktigt ledsen! Att jag faktiskt lever med det här! Och att jag har testat så många mediciner som ska lindra mina smärtor men inget hjälper! Inget som jag regelbundet kan ta för att hålla min smärtnivå iaf liiiite lägre! Tramadol lägsta dosen hjälper mig men när jag tar det så är jag helt väck och fungerar inte alls. Så den medicinen kan jag bara ta när smärtan är så stark att jag börjar fundera på om det är värt att leva. 2-4 ggr/år tar jag kanske en tramadol. Vill inte ta den regelbundet eftersom jag ju alltså inte fungerar alls! Så jag får helt enkelt klara mig med meditation samt att "bita ihop"! 

Och med detta kastar man ut mig att jobba som undersköterska på heltid efter en ganska lång tids sjukskrivning. Det är ta mej fan inte klokt! Något i systemet är helt fel!

Det blir ingen selfie idag. Mår inte så bra! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar