lördag 10 december 2016

INBROTT

Varför har vissa människor så svårt att skilja mellan MITT och DITT? Jag tycker det är fan att folk inte kan få ha sina saker ifred!

Nu är det ju inte så att jag nyligen har haft inbrott. Men, man läser om det ganska ofta att det har varit inbrott än här och än där! Häromdagen var det en familj här i ett närliggande villaområde som hade inbrott. Tydligen lyckades man få fast tjuven. Det är ju bra och positivt. Men, vad händer sen? Jo, i bästa fall så får han en tillsägelse av farbror Polis! "Ajabaja, så där får man inte göra!" Det händer liksom inget mer. Det är inte avskräckande i Sverige i dagens läge att begå brott! Det är mer eller mindre fritt fram att bete sig som man vill och göra vad man vill, ta vad man vill. Inga straff! Näää, idag ska folk vårdas till höger och vänster! Jävla trams! Vård ger man till sjuka människor. Tjuvar, banditer och andra brottslingar ska ha STRAFF! Ingen jävla vård! De är inte sjuka! I alla fall inte på ett sätt som kräver VÅRD! De är sjuka på ett sätt som kräver STRAFF! Ursäkta att jag svär men det gör mig verkligt förbannad att det ska daltas med folk i alla lägen numera! Folk har ingen respekt för varandra och andras saker. Mitt är MITT och ditt är DITT...svårare än så är det inte! Och har du inte råd att köpa egna saker så får du helt enkelt vara utan! Simple as that!

Detta läste jag på www.bra.se (Statistik för 2015 och jag tror inte det har minskat tyvärr):
"År 2015 anmäldes totalt 89 800 inbrottsstölder, vilket är en ökning med 1 procent jämfört med 2014. Av dessa gällde 22 800 bostadsinbrott – en ökning med två procent jämfört med året innan. Antalet anmälda inbrott i villa och radhus låg dock kvar på samma nivå som år 2014, medan lägenhetsinbrotten ökade med 4 procent till 8 040 inbrott under året.
Under den senaste tioårsperioden (2006–2015) har det totala antalet anmälda bostadsinbrott ökat med 52 procent. Utvecklingen präglades fram till 2011 av en uppåtgående trend. Därefter vände utvecklingen i en nedåtgående trend, som följts av uppgångar både 2014 och 2015. Utvecklingen för de anmälda villainbrotten har en liknande utveckling som för bostadsinbrotten totalt sett. Nivån av anmälda villainbrott ligger nu 76 procent högre än för tio år sedan. Däremot har de anmälda lägenhetsinbrotten sett till samma period haft en jämnare utveckling."

Jag har haft inbrott i åtminstone två bilar, har haft inbrott i min lägenhet för många år sedan samt har varit utsatt för cykelstölder och då har man varit inne på min tomt och tagit dem så det räknas väl som inbrott. Värst har lägenhetsinbrottet varit. Kläder hade dragits ut ur garderoben. En del låg på sängen andra kläder låg på golvet och en del kläder var borta. Man hade rotat igenom alla skåp och lådor. Okända människor (verkade iaf som om det varit flera personer inne i lägenheten) hade pillat på ens grejer! Det kändes som ett oerhört förnedrande intrång på ens privata sfär! Det som stals var  bl.a. CD-skivor, kläder, sprit, mediciner, telefoner och smycken. Vi kunde knappt vara i vårt eget hem tiden efter. Det blev så att vi flyttade! Vårt hem kändes skändat. Vi kände oss fruktansvärt kränkta. I det här läget tycker jag verkligen att man får vara kränkt faktiskt.

Inbrott kommer troligen alltid att ske. Jag kommer dock aldrig att förstå varför det ska vara så jävla svårt att se skillnad mellan MITT och DITT!

Dagens selfie:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar